Näyttely jakaantuu neljään teemaviikkoon, joiden keskiössä on opiskelijoiden työ erilaisten audiovisuaalisen ja esittävän taiteen projektien parissa. Teemaviikot sisältävät luentoja, esityksiä ja konsertteja.
1. PROJEKTIO: Digitaalisen visuaalisen taiteen teemaviikko (12.–14.11.)
Ensimmäisellä teemaviikolla tutkitaan immersiivisiä projisointi- ja videomäppäystekniikoita, ja opiskelijat valmistavat viikon aikana digitaalisia lavasteita seuraavalla viikolla esitettävää Lumo-teosta varten. Oamkin viestinnän tutkinto-ohjelman visuaalisen suunnittelun suuntautumisvaihtoehto vastaa teemaviikon toteutuksesta. Osa sisällöstä tehdään yhteistyössä Lapin yliopiston ja Toronto Metropolitan Universityn kanssa. Viikon sisältöä pääsee seuraamaan taidemuseon aukioloaikoina.
Tila on suljettuna yleisöltä teosharjoitusten takia 18.–21.11.
2. PRESENTAATIO: Lumo-valofestivaalin teos KULO (22.–24.11.)
Oamkin musiikkipedagogin, tanssinopettajan ja viestinnän tutkinto-ohjelmat toteuttavat moniaistillisen KULO-teoksen, joka tutkii syklisiä luonnonilmiöitä ihmisen vaikutusta unohtamatta.
Teos on avoinna perjantaista sunnuntaihin Oulun taidemuseon Tasku-tilassa klo 16–22. Lumo-viikonloppuna taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy klo 11–22.
3. EKSPANSIO: Tilaäänijärjestelmän rakentaminen ja tilallisen musiikin teemaviikko (26.–28.11.)
Oamkin musiikkipedagogikoulutuksen musiikkiteknologian pääaine ja Centre for Arts Innovation -tutkimusohjelma yhdessä Nykymusiikkiseura Lokakuu ry:n kanssa esittelee ja tutkii korkeamman asteen Ambisonics-äänijärjestelmän rakentamista, kalibrointia ja käyttöä elektroakustisen musiikin ja äänitaiteen konteksteissa. Viikko sisältää yleisöluentoja, työpajoja ja konsertteja, ja se pohjustaa näyttelyn päättävää kansainvälistä Oulu Spatial Music Workshop -viikkoa.
Yleisöluennot:
Tiistai 26.11. klo 10–12: Tilaääni musiikissa ja äänentoistojärjestelmät
Keskiviikko 27.11. klo 10–12: Edistyneemmät tilaääniympäristöt ja tilalliset transformaatiot
Torstai 28.11. klo 10–12: Tilalliset parametrit ja live-tilanne
Luennoitsijana Jussi Tuohino, lehtori
Musiikkiteknologian pääaine, Oulun ammattikorkeakoulu
Opiskelijoiden työtä teostensa parissa voi seurata tilassa yleisöluentojen jälkeen.
Tilallisen musiikin konsertti:
Torstai 28.11. klo 17: Esiintyjinä Oamkin musiikkiteknologian pääaineopiskelijat ja avoimen AMK:n opiskelijat. Konsertin äänentoisto toteutetaan immersiivisellä 14 kaiuttimen äänentoistolla.
4. IMMERSIO: Oulu Spatial Music Workshop (3.–7.12.)
Oamkin musiikkipedagogikoulutus on osa Pohjois- ja Baltian maiden musiikkiakatemioiden muodostamaa verkostoa, joka kehittää ja tuo tunnetuksi musiikin ja äänitaiteen toteuttamista kolmiulotteisissa ääniympäristöissä. Työpajaan osallistuu opettajia ja opiskelijoita useimmista Pohjois- ja Baltian maiden musiikkiakatemioista, ja se sisältää erilaisia teematyöpajoja, jotka järjestetään vuoropäivin Oulun taidemuseolla Taskussa ja Oamkin Linnanmaan kampuksella, jossa käytetään ensimmäistä kertaa Oulussa yli 20 kaiutinta sisältävää sound dome -rakennelmaa.
Ambisoonisen live-musiikin konsertti
Keskiviikkona 4.12. klo 17
Tasku-tila, Oulun taidemuseo
Konsertti esittelee Oulu Spatial Music Workshopin ambisoonisten live-ensemblejen työpajan lopputulemat. Työpajan vetävät Liettuan musiikki- ja teatteriakatemian henkilökunta ja opiskelijat Vilnasta. Konsertti sisältää myös muita live-esityksiä, ja se kestää noin 90 minuuttia. Osallistuminen museolipulla.
Tilallisen musiikin konsertti OAMK Sound Domessa
Torstai 5.12. klo 18.00
Cross Media Studio 7B129, Oulun ammattikorkeakoulu, Yliopistokatu 9, sisäänkäynti C5
Ensimmäinen julkinen konsertti uudessa OAMK Sound Domessa, joka sisältää 23 kaiutinta ja subwooferin. Ohjelmassa Oulu Spatial Music Workshopin osallistujien tilallisia teoksia. Konsertti kestää noin 90 minuuttia. Tila on kompakti, joten ilmoittautuminen on suositeltavaa sähköpostitse, jussi.tuohino@oamk.fi. Ilmainen sisäänpääsy.
Oulu Spatial Music Workshop 2024:n loppukonsertti
Lauantai 7.12. klo 15
Tasku-tila, Oulun taidemuseo
Konsertti päättää ensimmäisen kansainvälisen Oulu Spatial Music Workshopin. Yli 40 opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä Pohjois- ja Baltian maiden musiikkiakatemioista ja muista instituutioista osallistui työpajaan. Ohjelmassa työpajaan osallistuneiden teoksia. Konsertti kestää noin 90 minuuttia. Osallistuminen museolipulla.