Herkkyys on rohkeutta! Taidemuseossamme saa ihmetellä ja jutella ääneen. Taide herättää tunteita ja jokainen meistä kokee teokset eri tavoin.

Kunnioitamme toisten mielipiteitä, yksityisyyttä ja käsittelemme arkoja aiheita hienotunteisesti. Huolehdittehan osaltanne siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua rakentavaan keskusteluun taiteen äärellä.

Saapuminen

Varatut opastukset ja työpajat alkavat sovittuna ajankohtana taidemuseon aulasta. Reput ja takit jätetään aulan naulakkoon, lukollisiin lokerikkoihin tai vartioituihin reppukärryihin.

Asiakaspalvelupisteestä voitte lainata kirjoitusalustoja ja lyijykyniä. Näyttelysaleissa on penkkejä, joille voitte pysähtyä tekemään tehtäviä.

Ruokailu

Museossa ei ole erillistä tilaa eväiden syöntiin. Museossa toimii kahvila Kaari. Sään salliessa viereinen Ainolan puisto on kiva paikka piknikille.

Teosturvallisuus

Pidämme yhdessä huolta taideteoksista. Teoksiin ei saa koskea, ellei toisin mainita. Pitäkää siis vähintään metrin mitan verran väliä taideteoksiin ja vitriineihin. Myöskään seiniin ei saa nojata. Sormista tarttuva, joskus näkymätönkin lika tuhoaa herkimpiä teoksia vähitellen. Myös salien hämärä valaistus on museoiden tapa huolehtia teosten elinkaaresta.

Liikuttehan museossa rauhalliseen tahtiin. Näyttelysaleissa on penkkejä, joille voi pysähtyä tarkastelemaan teoksia.

Valokuvaaminen

Näyttelytiloissa saa valokuvata ilman salamaa. Toivoisimme, että merkitsette teostiedot, mikäli julkaisette kuvia sosiaalisessa mediassa.

Satu Larivaara-Heikkala

museolehtori