Minitaidekaapit sisältävät tietoa teoksesta, ohjeet esillepanosta sekä ideoita minitaidekaappiin tutustumiseen. Ne ovat Oulun taidemuseon tuottamien suurempikokoisten taidekaappien pikkusisaruksia ja ne kulkevat maakunnissa Matkahuollon kuljettamina.

Minitaidekaappien lainausaika on 2 viikkoa, mutta sitä voidaan pidentää esimerkiksi silloin, jos useampi yksikkö samassa kunnassa haluaa lainata minitaidekaappia.

Oulun taidemuseo huolehtii kuljetusten sopimisesta. Lainaaja huolehtii minitaidekaapin esillepanosta, säilyttämisestä ja turvallisuudesta laina-ajan.

Minitaidekaapit ovat maksuttomia Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kunnallisille päiväkodeille sekä ikäihmisten palveluita tuottaville kunnille ja hyvinvointialueille. Niitä voidaan lainata maksua vastaan myös muualle Suomessa. Tällöin lainausmaksu sovitaan erikseen.

Minitaidekaapin voi varata varauslomakkeella. Sopivat laina-ajat kannattaa ilmoittaa mahdollisimman laajasti. Tarkemmat laina-ajat ilmoitetaan lainaajille sähköpostitse. Varaa minitaidekaappi tästä linkistä.

Tuija Visuri

vastuumuseotutkija