Saapuminen

Oulun taidemuseo sijaitsee Myllytullin kaupunginosassa, lähellä Hupisaarten kaupunginpuistoa, vanhassa kunnostetussa punatiilisessä teollisuusrakennuksessa.

Käyntiosoite: Kasarmintie 9, Oulu

Usein kysyttyä

Ohita upotus: Karttakuva Myllytullista

Omalla autolla

Moottoritietä E75/E4 ajettaessa käännytään liittymästä nro 10 kohti keskustaa.

Taidemuseon kaupungin puoleisessa päädyssä on pieni (kiekollinen) yleinen pysäköintialue, jossa on kaksi  liikkumisesteisen pysäköintipaikkaa. Kannattaa huomioida, että pysäköintialue ei ole pelkästään taidemuseon asiakkaiden käytössä, vaan sitä käyttävät myös Hupisaarten kaupunginpuistoon menijät sekä lähitaloissa vierailevat.

Julkisilla

Oulun taidemuseoon pääsee Oulun joukkoliikenteen linjoilla 9, 9K ja A-city. Katso lisätietoja Oulun joukkoliikenteen sivuilta.

Pyörällä

Pyörätelineet sijaitsevat pääsisäänkäynnin vieressä

Esteet­tömyys

Oulun taidemuseo on osittain esteetön.

Sisäänkäynti tapahtuu katutasossa olevasta pääovesta. Sisäänkäynti on portaaton, kynnysten korkeus on 1,5–2 cm. Museossa ei ole sähköistä ovea, mutta pääoven oikealla puolella olevaa soittokelloa soittamalla infon henkilökunta tulee avustamaan sisäänpääsyssä.

Henkilökohtainen avustaja pääsee veloituksetta museoon.

Näyttelytiloissa on penkkejä ja infosta voit lainata mukana kuljetettavia taittotuoleja.

Tilat ja wc:t

Taidemuseon infopiste sijaitsee sisääntuloaulassa. Lisäksi aulasta löytyvät kahvila, naulakot, lukolliset lokerikot ja muutama lukollinen säilytyskaappi. Sisääntuloaulasta löytyy myös taidemuseon pohjakartta.

Sukupuolineutraalit asiakas wc:t ja esteetön wc sijaitsevat sisääntuloaulassa. Lisäksi yksi asiakas wc sijaitsee 2. kerroksessa.

Taidemuseon näyttelysalit jakautuvat ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen. Kolmannessa kerroksessa on henkilökunnan työskentelytiloja. Taidemuseossa on hissi, jolla pääsee kulkemaan kerrosten välillä. Alakerran iso A-sali on osittain porrastettu ja tilassa on myös luiska. Toisen kerroksen näyttelysaleista yhteen tilaan on portaallinen kulku, mutta tilaan on myös esteetön kulku näyttelysalin toisesta päästä. Näyttelytilat ovat pääsääntöisesti avoimia, lukuun ottamatta alakerran isoa A-salia, Tasku-tilaa, Satula-kokoustilaa sekä toisen kerroksen Reppu-pajatilaa, joihin kuljetaan ovien kautta. Tarvittaessa henkilökunta avustaa ovien avaamisessa.

Henkilökunta

Henkilökunnan tunnistaa valkoisesta nimikyltistä.

Lapset

Lastenrattaita on lainattavissa asiakaspalvelusta. Vaunuparkki löytyy aulasta.

Lastenhoitopöytä löytyy esteettömästä wc:stä.

Vauvanruoan lämmittäminen onnistuu kahvilassa. Kahvilassa on myös syöttötuoleja.