Kokonaisuus tuo esille luonnon monimuotoisuuden ja nostaa esille näkymättömämpiä luonnon elementtejä, kuten maaperän rikkauksia ja pikkuruisia limasieniä.
Villisavi välittää tietoa savesta ja sen pitkästä historiasta tarinallisesti: Kettukoo ystävineen kertoo meille, mistä villisavea löytää ja miten se syntyy luonnossa. Tehtävät houkuttelevat lapsiryhmiä omiin taidekokeiluihin lapsille ominaisella tavalla – tutkien, ihmetellen ja itse tekemällä.
Minitaidekaappia voi varata maksutta päiväkoteihin Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Laina-aika vaihtelee 2–4 viikon välillä, riippuen paikkakunnan päiväkotien tarpeista.
Varaa minitaidekaappi päiväkotiisi.
Villisavi-minitaidekaappi painaa noin 15 kg ja se kulkee paikkakunnalta toiselle Postin kuljettamana. Ennen minitaidekaappiin tutustumista, se kannattaa asettaa pöydälle. Villisavi-minitaidekaapin mukana tulevaan vihkoseen voit tutustua myös etukäteen.
Villisavi-minitaidekaappi on Oulun taidemuseon tuottama ja taiteilijan toteuttama tilausteos. Villisavi-minitaidekaappi on saanut Museoviraston avustuksen.
Keraamikko Ulla Harju
Suomussalmelaisen Ulla Harjun (s. 1959) rakkain materiaali on keramiikka. Harju hyödyntää teoksissaan laajasti erilaisia keramiikan menetelmiä ja polttotapoja. Lisäksi hän on työstänyt puuta, lasia ja eri kierrätysmateriaaleja ja tehnyt monotypioita akryyliväreillä.
Keraamikon työhön kuuluvat monenlaiset kokeilut, massojen, värien ja lasitteiden yhdistelmät sekä niillä leikkiminen. Kokeileminen on olennainen osa työskentelyä. Koska lopputulos selviää vasta saven polton jälkeen, sattumalle on annettava mahdollisuus. Moni Harjun teossarja on saanut alkunsa näistä materiaalikokeiluista.
”Työskentely saven parissa imaisee mukaansa – saven kautta olen kosketuksessa maahan, ihmisyyteen ja historiaan. Tekemisen prosessiin sisältyy edelleen ihmettely siitä, kuinka savi muuttuu poltossa kurasta taiteeksi ja joksikin uudeksi,” taiteilija kuvaa.
Ulla Harjun teosten teemat liikkuvat luonnon ja ihmisyyden yhtymäkohdissa heijastaen niin luonnon tilaa kuin ihmisenä olemistakin. Teoksillaan hän haluaa muistuttaa, että ihminen on osa luontoa ja sen kiertokulkua.