Rakenteilla olevaan Holstinpuronpuistoon syntyvä teos ”Luona kuun, tähtien taivaankannen” koostuu kahdesta toteemimaisesta veistoshahmosta. Hahmojen pilarimainen osa rakentuu männyn sydänpuusta veistetyistä paanuista, jotka tervataan. Kummankin pilarin yläosassa on teräksestä, teräsverkosta ja pajun vitsaksista muotoillut uroshirven ja naarashirven päät.
Aiheensa puolesta teos kantaa viestiä kalliomaalausten ja kivikautisten hirvenpääveistosten ajoilta, myyttien, uskomusten ja kansanperinteen maailmasta. Suomalaisessa kansanrunoudessa hirvi oli taivassyntyinen, pyhä eläin, jonka alkukoti oli Ylisessä. Myös nykyihmiselle Suomen luonnon suurin nisäkäs voi olla voimaeläin, joka edustavaa kestävyyttä ja jaloutta tai ihan vain luontoa tai metsää itseään. Teos muistuttaa meidän olevan erottamaton osa eläinkuntaa, ensimmäisestä solusta kehittyneitä ja samoista alkuaineista rakennettuja.
Teoksen materiaalina käytetty puutervattu paanu viittaa puolestaan kerran niin kukoistavaan tervakulttuuriin. Läheisessä Toppilansalmessa sijaitsi Oulun ulkosatama ja Tervahovi, jossa Kainuusta jokea pitkin kuljetettu terva varastoitiin ja lastattiin purjelaivoihin aina tervakaupan hiipumiseen saakka 1800-luvun loppupuolelle.
Teos valmistuu asuntomessujen alla vuonna 2025.
Siuntiolainen kuvanveistäjä ja ympäristötaiteilija Jenni Tieaho (s. 1969) on toteuttanut erilaisista luonnonmateriaaleista, kuten villipajusta, koivun tuohesta ja kasvien osista rakentuvia isokokoisia veistoksia vuodesta 1997. Tieahon teokset liittyvät viime vuosikymmenien ympäristö- ja ekotaiteeseen.