Kuva- ja performanssitaitelija Ilona Kivijärvi on aina kulkenut omia polkujaan. Käytettävissä oleva tila on Kivijärvelle tärkeää, kun hän alkaa työstää teosta. Se muodostaa kuin näyttämön. Taidekaapin kokonaisuus lähti liikkeelle Aurinkokukka-teoksesta, joka on tavallaan sen keskus. Taidekaapista muotoutui kiehtova, jännittävä maailma, joka kuhisee yksityiskohtia – salaisuuksia, jotka paljastuvat ja avautuvat hetken tutkimisen jälkeen.

Ihminen muokkaa ympäristöään kaiken aikaa, kuin muita lajeja ei olisikaan. Se pohdituttaa taiteilijaa. Kivijärveä kiinnostaa elämän ilmiöt, eri tasoiset todellisuudet ja niiden vuorovaikutus. Usein taiteilija yhdistää teoksissaan retkiltään löytämiään aarteita omiin ideoihinsa. Hänelle kävely ja oleminen mahdollisimman luonnonvaraisessa metsässä on parasta lääkettä kaikkeen ikävään maailmassa. Metsän moninaista harmoniaa tutkaillessa kaikki asettuu paikoilleen.

Muutos ja muuttuminen ovat hänestä kiinnostavia ja innostavia asioita. Kaikki muuttuu joka hetki; valo muuttuu, vuodenajat muuttuvat. Sen näkee iholla, kuinka aika etenee. Kasvien yksityiskohdat, pienet viivat ja värisävyjen muunnokset ovat Ilonasta vaikuttavia ja niillä on aina tarkoitus.

Kaapissa oleva pieni sydäntä kantava nukke on samalla viittaus taiteilijan taustaan nukketaiteilijana 1990-luvulla. Ilonalle on edelleen tärkeitä erilaiset hahmot, jotka vuosien kuluessa ovat materiaaliyhdistelmien kautta saaneet uudenlaisen veistoksellisen muodon.

Kolme lasta katselee taidekaapin sisältä näkyvää maisemaa

Taidekaapit Oulun päiväkodeille

tietoa taidekaapeista