Mistä ihania roskia löytyy? Millainen ääni lähtee nippeleistä? Montako järjestystä keksit? Onko järjestys mukavampaa kuin epäjärjestys?

Kuvataiteilija ja lavastaja Heidi Kestin mini-LELU-ILO-minitaidekaappi sisältää kierrätystaideteemaisen tilausteoskokonaisuuden, jonka yhdeksän teosta ovat syntyneet muovisista leluista, kodin pientavaroista, erilaisista roskista sekä sulatetusta kierrätysmuovista. Päiväkotiryhmille suunnattu tehtävämateriaali innostaa omaehtoiseen kierrätystaiteen tekemiseen.

mini-LELU-ILO tutustuttaa leikkisästi kierrätystaiteeseen sekä herättää huomaamaan roskissa ja muoviesineissä piileskelevän ilon ja kauneuden.

Minitaidekaappia voi varata maksutta päiväkoteihin Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Laina-aika vaihtelee 2–4 viikon välillä, riippuen paikkakunnan päiväkotien tarpeista. Minitaidekaappi painaa noin 15 kg ja se kulkee paikkakunnalta toiselle Postin kuljettamana. Ennen minitaidekaappiin tutustumista se kannattaa asettaa pöydälle. mini-LELU-ILOn mukana tulevaan vihkoseen voit tutustua myös etukäteen. Varaa minitaidekaappi päiväkotiisi.

Kuvataiteilija Heidi Kesti

Heidi Kesti (s. 1980, Ii) on oululainen kuvataiteilija ja lavastaja, joka on toiminut vapaana taiteilijana, näyttelysuunnittelijana ja -rakentajana sekä lavastajana ja puvustajana useissa näyttämöproduktioissa. Hän on käyttänyt pääasiallisena materiaalinaan kierrätysmuovia ja muoviesineitä vuodesta 2015. Teokset sijoittuvat maalauksen, reliefin ja installaation välimaastoon. Tutustu Heidi Kestin sähköiseen portfolioon.

Hanna-Leena Ruottinen

vs. vastuumuseotutkija

Värikäs ja koristeellinen laatikosto.

Minitaidekaapit alueen päiväkodeille

tietoa minitaidekaapeista