Miten pilvi syntyy? Missä sää tuntuu? Entä miten kastemadot talvehtivat?

Michaela Caskován Säätämö-minitaidekaappi pitää sisällään ympäristöä ja säätä tutkivan tilausteoksen, joka koostuu 18:sta pääsääntöisesti kasvivärein toteutetusta maalauksesta, värikartasta sekä päiväkotiryhmille suunnatusta, omatoimiseen sään ihmettelyyn ohjaavasta tehtävävihkosesta.

Minitaidekaappia voi varata maksutta päiväkoteihin Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Laina-aika vaihtelee 2–4 viikon välillä, riippuen paikkakunnan päiväkotien tarpeista.

Säätämö-minitaidekaappi painaa noin 15 kg ja se kulkee paikkakunnalta toiselle Postin kuljettamana. Ennen minitaidekaappiin tutustumista, se kannattaa asettaa pöydälle. Säätämön mukana tulevaan vihkoseen voit tutustua myös etukäteen. Varaa minitaidekaappi päiväkotiisi.

Kuvataiteilija Michaela Casková

Michaela Casková (s. 1988, Tšekkoslovakia, nyk. Tšekin tasavalta) on kuvataitelija, taidekasvattaja, suunnittelija, vaeltava puutarhuri ja keräilijä, joka seuraa ilmakehän ilmiöitä, arkitodellisuutta ja säätiloja. Hänen työkaluihinsa kuuluvat muun muassa käveleminen, havaintojen tekeminen, kysyminen, kuvitteleminen, poimiminen, kerääminen, karttojen laatiminen sekä piirtäminen. Säätämö on osa taiteilijan pidempikestoista Small Talks -teossarjaa, joka pohjaa jaettuun säähän liittyvään tenhoon, keskusteluihin, huomioihin sekä vaelteluun. Useat Caskován vaellukset, keräilyt ja kokoelmat linkittyvät metsän ympäröimään Mustarinda-taloon Hyrynsalmella, Lapinlahden taiteilijatyöhuoneiden alueelle Helsingissä tai hänen kotimaahansa Tšekin tasavaltaan. Tutustu Michaela Caskován verkkosivuihin.

Hanna-Leena Ruottinen

vs. vastuumuseotutkija

Värikäs ja koristeellinen laatikosto.

Minitaidekaapit alueen päiväkodeille

tietoa minitaidekaapeista