Oulun taidemuseo aloittaa ohjelmistokehittämisen yhteisöllisten, kestollisten näyttelytuotantojen parissa. Ensimmäinen yhteistyökumppanimme on äänitaiteilija AGF (Antye Greie-Ripatti) kuu-tee -kuuntelutapaamisillaan. Vuosien 2024–2025 aikana toteutamme AGF:n kanssa yhteensä kahdeksan tapahtumaa, joista kootaan lopuksi näyttely Oulun taidemuseoon.

Vuonna 2024 tapaamme neljä kertaa, vuodenaikojen kierron mukaan. Huomaathan, että tapaamisten kieli on englanti. Vuoden 2024 kuuntelutapaamisten teemat nousevat dissonanssista eli riitasoinnuista ja erimielisyyksistä.

Mitä kuunteleminen tarkoittaa aikana, jolloin liikkeellä on monenlaista tietoa? Entä mitä tarkoittaa kuuleminen ja kuulluksi tuleminen? Millaisia ääniä erimielisyydet saavat aikaan? Voimmeko löytää yhteisen sävelen?

Taiteilija AGF (Antye Greie-Ripatti) johdattelee osallistujat kulloisenkin tapaamisen teemoihin kuunteluharjoitusten, puheenvuorojen ja työpajojen kautta. Lisäksi jokaisella kerralla on mukana vieraileva taiteilija.

Kaikenikäisille suunnattuihin yhteisöllisiin kuuntelutapaamisiin voi osallistua museon pääsylipulla. Epämuodollista tulkkausta on tarjolla suomeksi. Jokaisen tapaamisen kesto on 1,5 tuntia, jonka jälkeen on mahdollista nauttia teemaan sopivaa teetä yhdessä.

Kevätkauden 2024 tapaamiset:

1. Ääni ja kuunteleminen työskentelyn tapana – intersektionaalinen feminismi. Johdatus elektronisen ja kokeellisen musiikin pioneereihin.

Vieraileva taiteilija: Ajak Majok
to 22.2. klo 16.30–18
Satula-tilassa

Ajak Majok on Oulussa kasvanut – nykyään helsinkiläistynyt taiteilija, tekijä ja memejä rakastava milleniaali joka tykkää tanssia töissä ja vapaa-ajalla. Helmikuussa 2023 Majok julkaisi esikoisrunokokoelmansa Kins keeper josta hän tulee lausumaan runoja kuuntelutapaamisessa.

Varmista paikkasi ilmoittautumalla verkkokaupassa: https://verkkomaksut.ouka.fi/tuote/oulun-taidemuseo-tyopaja-12/

 

2. Kuuntelua ilman arvojärjestystä

Vieraileva taiteilija julkaistaan pian
to 16.5. klo 16.30–18

Syksyn tapaamisten ajankohdat julkaistaan toukokuussa.

 

 

AGF eli Antye Greie-Ripatti (s. 1969 Ebersbarch) on Hailuodossa asuva, kansainvälisesti tunnustettu nykytaiteilija, joka työskentelee äänen parissa. Hänen taiteellisen työskentelynsä keskiössä on kieli, ääni, kuuntelu ja politiikka. AGF:n teokset vaihtelevat audiovisuaalisista live-esityksistä ääni-installaatioihin, radio-ohjelmiin ja elokuviin. Teoksissaan hän hyödyntää feministisiä ääniteknologioita ja vuonna 2020 AGF perusti REConin (rec-on.org), joka on äänen ja kuuntelun näyttelytila, jonka keskiössä on poliittinen ääni ja sen ympärillä oleva aktivistiyhteisö.

AGF toimii paikallisesti ja kansainvälisesti ja hän on toteuttanut teoksia Centre Pompidue:ssa (Pariisi), ICC:ssa (Tokio) ja Lontoon ICA:ssa sekä Southbankcenterissä. Esiintyvänä taiteilijana hänet on nähty mm. Ars Electronicassa Linzissä, Sonar-festivaalilla Barcelonassa, CTM Berliinissä sekä AudioVisivassa Milanossa. Hailuodossa hän käynnisti 2010 Hai-Artin, joka tuotti saarelle mm. julkista taidetta ja koululaisille suunnatun Hailudon iPad-orkesterin.