AGF (Antye Greie-Ripatti)

Hailuodossa asuvan nykytaiteilijan työskentelyn keskiössä on kieli, ääni, kuuntelu ja politiikka.

AGF. Kuva: Aino Vaaranen.

AGF eli Antye Greie-Ripatti (s. 1969 Ebersbarch) on Hailuodossa asuva, kansainvälisesti tunnustettu nykytaiteilija, joka työskentelee äänen parissa. Hänen taiteellisen työskentelynsä keskiössä on kieli, ääni, kuuntelu ja politiikka.

AGF:n teokset vaihtelevat audiovisuaalisista live-esityksistä ääni-installaatioihin, radio-ohjelmiin ja elokuviin. Teoksissaan hän hyödyntää feministisiä ääniteknologioita ja vuonna 2020 AGF perusti REConin (rec-on.org), joka on äänen ja kuuntelun näyttelytila, jonka keskiössä on poliittinen ääni ja sen ympärillä oleva aktivistiyhteisö.

AGF toimii paikallisesti ja kansainvälisesti ja hän on toteuttanut teoksia Centre Pompidue:ssa (Pariisi), ICC:ssa (Tokio) ja Lontoon ICA:ssa sekä Southbankcenterissä. Esiintyvänä taiteilijana hänet on nähty mm. Ars Electronicassa Linzissä, Sonar-festivaalilla Barcelonassa, CTM Berliinissä sekä AudioVisivassa Milanossa. Hailuodossa hän käynnisti 2010 Hai-Artin, joka tuotti saarelle mm. julkista taidetta ja koululaisille suunnatun Hailuodon iPad-orkesterin.

AGF: kuu-tee kuuntelutapaamiset

Vuodet 2024-2025

siirry näyttelysivulle