”Tunnekuvassa katson ihmistä lempeästi kameran linssin läpi. Ryhmän kanssa työskennellessäni tajusin, että myös nämä ihmiset katsovat minua lempeästi”, taidekummi Martu Väisänen

Oulun taidemuseon Kohtaamista-näyttelyssä on mukana taideteoksia kolmeltatoista taiteilijalta Utajärveltä, Iistä, Simosta ja Oulusta.

Näyttelyyn sisältyy lisäksi dokumentaarisia valokuvia Simon ja Pudasjärven yhteisötaiteen teoksista sekä qr-koodien kautta tutustuttavia video- ja ääniteoksia. Näissä taideprojekteissa taidekummeina ja projektitaiteilijoina ovat toimineet Talvikki Pisilä, Tuomo Kangasmaa, Heidi Ranta ja Mika Kiviniemi.

Näyttelyn teokset ovat syntyneet Lähde!-hankkeiden taideprojekteissa Oulunkaaren kuntayhtymän ja Iin Taidekeskus KulttuuriKauppilan hankkeissa.

Tietoa kiertonäyttelystä

Näyttelykokonaisuus sisältää kehystettyjä paperipohjaisia piirustuksia, akvarellin ja valokuvia sekä kevyelle kapalevylle pohjustettuja valokuvateoksia. Kaikki 15 teosta ovat seinälle ripustettavia. Teosten koot vaihtelevat 73 x 53 cm ja 41 x 31 cm välillä. Teosluettelossa kerrotaan teoksista lisää.

Näyttelyä lainataan myös omatoimikirjastoihin. Näyttelyn 65 euron lainausmaksun lisäksi näyttelyn lainaaja tekee näyttelyilmoituksen ja maksaa tekijänoikeuskorvauksen Kuvasto ry:lle. Maksu määräytyy pääsymaksuttomien näyttelyiden korvauskäytäntöjen mukaan ja on Kohtaamista-näyttelystä n. 300 €. Kuvasto ry tilittää käytäntöjensä mukaisesti tekijänoikeuskorvauksen Kuvastoon kuuluville taiteilijoille.

Avaa kiertonäyttelyn varauslomake tästä linkistä.

Kiertoaikataulu:
Syyskuu 2023: Puolangan kirjasto
25.11.2023-21.1.2024: Oulun taidemuseo, Satula-tila
Helmikuu 2024: Hailuodon kirjasto

Tarkat näyttelyajankohdat voit tarkistaa näyttelypaikasta.

Revontuli-penkit ja Pudasjärven Työkeskuksen Taidepenkki-taideprojektin osallistujia, kuva: Mika Friman

22.8.2023 Taiteilijat

Tutustu Kohtaamista-näyttelyn taiteilijoihin

Kohtaamista-näyttelyssä on mukana taideteoksia kolmeltatoista taiteilijalta.

Lue lisää

Liisa ja Minimii, Tunnekuva, 2022, kuva: Martu Väisänen

22.8.2023 Kurkistus

Lähde!-hankkeet tarjoavat uusia kokemuksia taiteen keinoin

Kohtaamista-näyttelyn teokset ovat syntyneet taideprojekteissa Oulunkaaren kuntayhtymän ja Iin Taidekeskus KulttuuriKauppilan hankkeissa.

Lue lisää