60-vuotias Oulun taidemuseo on toiminut 40 vuotta aluetaidemuseona. Juhlavuoden kunniaksi Oulun taidemuseon kokoelmateoksista on koottu kiertonäyttely, jota Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kunnat voivat lainata omiin näyttelytiloihinsa.

Pienet tilat -näyttelyn taiteilijoita ovat Marjatta Hanhijoki, Nanna Herstad, Inari Krohn, Elina Luukanen, Minna Mäkelä, Anja Rönty ja Marja Strömmer. Mukana on grafiikkaa ja tussipiirustuksia.

Näyttelyssä katse kohdentuu pieniin tiloihin. Ne voivat olla arkisia kotien ja taiteellisen työskentelyn tiloja, erilaisia mielentiloja tai mystisiä unentiloja. Esineet ja huonekalut antavat vihjeitä tiloissa asuvista ja työskentelevistä ihmisistä. Joissain teoksissa tilat ovat hiljentyneet ja jopa tyhjentyneet, kun taas toisissa teoksissa tilojen keskiössä on ihmisten välinen vuorovaikutus. Teoksissa voi nähdä tekijöidensä kiinnostuksen tutkia tilallisuutta sekä valon ja varjon vaihteluita.

Tietoa kiertonäyttelystä

Näyttelyn laina-aika on 2 kk ja lainausmaksu 100 euroa. Lainaajalta edellytetään näyttelytilaan henkilövalvontaa. Oulun taidemuseo tekee lainaajan kanssa lainaussopimuksen. Näyttelyn teokset on vakuutettu. Oulun taidemuseo vastaa näyttelyn kuljettamisesta ja näyttelyn lainaaja teosten ripustamisesta.

Näyttelyssä on viisitoista teosta. Kehysten koot ovat 51 x 53,5 cm (1 kpl), 63 x 53 cm (4 kpl), 83 x 63 cm (4 kpl), 83 x 78 cm (1 kpl) ja 93 x 78 cm (2 kpl).

Avaa kiertonäyttelyn varauslomake tästä linkistä.

Kiertoaikataulu:
Marraskuu ja joulukuu 2023: Haapajärven kirjasto
Tammikuu 2024: Kaamosgalleria, Kuusamotalo
Heinäkuu ja elokuu 2024: Pyhännän kirjasto
Syyskuu ja lokakuu 2024: Galleria Kirja, Kalajoen kirjasto

Tarkat näyttelyajankohdat voit tarkistaa näyttelypaikasta.

Elina Luukkanen, Sikin sokin, 2000, taidegrafiikka, grafiikka akvatinta, viivasyövytys, kuva: Anu Mykkänen

23.8.2023 Ajankohtaista

Tutustu Pienet tilat -näyttelyyn tehtävien avulla

Näyttelyssä vieraileville ryhmille on koostettu toiminnallinen tehtäväpaketti.

Lue lisää