Nimi origami (折り紙) tulee japanin kielen sanoista, ori (折り) ja kami (紙), jotka ovat suomeksi taittaa ja paperi. Paperia on taiteltu ympäri maailmaa siitä lähtien kun se on keksitty. Ensimmäisiä merkkejä origameista on löytynyt Japanista 1700-luvulla. 1900- luvulla origami on levinnyt ympäri maailmaa ja nykyään se on kansainvälisesti harjoitettu taide. Origami kehittää sorminäppäryyttä, matemaattisia taitoja, tuntemusta geometriasta, kolmiulotteista hahmotuskykyä, kärsivällisyyttä sekä ongelmanratkaisukykyä.

Taidekaapin laina-aika on noin kaksi viikkoa. Taidemuseo huolehtii kaapin kuljetuksesta päiväkodille ja takaisin, ja päiväkodin henkilökunta huolehtii taidekaapin esillepanosta sekä säilyttämisestä laina-aikansa ajan. Varaathan taidekaapille riittävästi tilaa. Kaapin mitat: leveys 214 cm (ovet suljettuna leveys 120 cm), syvyys 63 cm ja korkeus 98 cm.

Taidekaappiin kuuluu ohjevihkonen. Vihko sisältää ohjeet henkilökunnalle kaapin esillepanosta ja sisällöstä sekä tarjoaa ideoita ja materiaaleja kaappiin tutustumiseen. Ohjevihkosen sekä tehtävässä 1 tarvitsemasi tontun taitteluohjeen voit tulostaa alla olevista linkeistä.

20.9.2023 Taiteilijat

Juho Könkkölän teoksissa yksinkertainen kohtaa monimutkaisen

Juho Könkkölä (s. 1997) on jyväskyläläinen kuvataiteilija, joka on taitellut origameja yli 15 vuoden ajan.

Lue lisää
Kolme lasta katselee taidekaapin sisältä näkyvää maisemaa

Taidekaapit Oulun päiväkodeille

tietoa taidekaapeista