Miltä sisäinen tulva tuntuu? Voiko sitä padota vai ryöppyääkö se yli? Minkälaista tilaa voisi avautua, jos kaiken antaisi virrata?

Tulvaa tarkoittava Owla juontaa juurensa muinaissuomalaisesta kielestä ja se toimii myös äänitaiteilija Jaakko Aution (s. 1981) uuden, monikanavaisen ääni-installaation lähtökohtana. Myös Oulu on saanut nimensä tulvivasta Oulujoesta.

Tulva on vertauskuva ihmisen sisäisille tunnemyrskyille ja jakamattomille tunteille, sille hetkelle, jolloin kyyneleet soljuvat. Mielikuvat kasaantumisesta, virtaamisesta, pakahtumisesta ja antautumisesta vaikuttavat sävellyksen taustalla. Voisiko olla mahdollista, että jaetuksi tullessaan tunteet vapauttavat ja vahvistavat, solmivat yhteen?

Oulun taidemuseon hämärään Tasku-tilaan rakennettu ääniteos on sävelletty keväällä 2023 ja äänitetty Oulussa elokuussa 2023. Teoksessa kuultavat oululaiset kuorot ovat Cassiopeia, Cantio Laudis ja Tuiran Kamarikuoro.

Teokseen tutustuminen

Näyttelytilaan sijoitetuille tuoleille istuminen on suotavaa, voit myös vaihtaa paikkaa kuullaksesi erilaisia ääniä. Tilan keskelle sijoitettuun vesialtaaseen saa koskea. Teoksen äärellä voi levätä.

Ääniteos avautuu, kun vierailija astuu tilaan ja siinä kuullaan puhetta ja laulua. Äänimateriaalia on 240 tuntia, joista tietokone arpoo kuultavia osioita.

4.8.2023 Taiteilijat

Jaakko Autiota kiinnostaa äänitaiteessa paikallisuus

Helsingissä asuva äänitaiteilija tutkii teoksissaan ihmisten välistä tilaa, sekä ihmisen kykyä sulautua itseään suurempaan kokonaisuuteen.

Lue lisää
Minitaidekaappi

Ajan laulu – Äänikylpy kuudelle

Ikäihmisille suunnattu teoskokonaisuus kutsuu lepäämään ja virkistymään yhdessä muiden kanssa.

Lue lisää

Oulun taidemuseon näyttelyitä